Hlavní navigace

Osobní ohodnocení po návratu z RD

  • (neregistrovaný)

    27. 3. 2018 10:29

    Dobrý den.
    RD jsem měla stanovenou do tří let dítěte. Po domluvě se zaměstnavatelem se budu vracet již nyní k 01.04.2018. Teď jsem na DPP. Malá chodí do školky.
    Můj dotaz prosím. Pracovala jsem u něj jako asistentka a účetní. Účetní si ovšem chce teď už nechat externě a chce abych se vrátila jen jako asistentka, což mi trochu teda vadí, ale 3x po sobě mi řekl, že za stejné peníze. Původně si mysleli že se vrátím jen na 6ti hodinovku, ale to jsem razantně odmítla a řekla že ne, že v tom případě končím.
    Jako bývalá účetní vím že mám nárok se vrátit na stejnou pozici za stejné peníze. Ale...mám základ, osobní ohodnocení a pak prémie. Je mi jasné že prémie jsou nenárokovatelnou položkou. Ale u toho osobního ohodnocení si fakt nejsem jistá. Když vezmu v potaz, že jsem tady na dohodu již cca 3měsíce, tak bych na osobní ohodnocení měla mít nárok...ale jak je to s výší? Zkusím se ještě mrknou na zákony...ale tohle bude možná rychlejší cesta. Osobní ohodnocení mi totiž dělá z platu docela slušnou část...teda aspoň pro mě.... každá korunka dobrá.
    Děkuji za info.

    Ještě jeden dotázek. Když se nedohodneme jsou varianty:
    1. vezme mě zpět na původní místo za původní peníze a dá mi výpověď...
    2. dohodneme se ihned na ukončení PP a dostanu dvou měsíční odstupné... a můžu kdykoliv kdekoliv nastoupit...


    Děkuji mockrát

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2018 10:37

      Heluš (neregistrovaný)

      Re: osobní ohodnocení po návratu z RD
      Na stejné místo, tedy na "stejnou židli" je nárok pouze po návratu
      z mateřské dovolené. Po návratu z RD je nárok pouze na pozici dle
      pracovní smlouvy.

    • 27. 3. 2018 11:09

      IVIKS (neregistrovaný)

      Re: osobní ohodnocení po návratu z RD
      samozřejmě jsem měla na mysli mateřskou. To jde vyčíst i z textu. Omlouvám se za překlep v nadpisu. Takže když je v platebním výměru základ a osobní ohodnocení - mám na to i teď stále nárok?

    • 27. 3. 2018 11:41

      Heluš (neregistrovaný)

      Re: osobní ohodnocení po návratu z RD
      Že jste měla na mysli mateřskou, to vůbec samozřejmé není.
      A vyčíst z textu to samozřejmě nešlo, píšete " MD jsem měla stanovenou do tří let dítěte." A do tří let věku dítěte je rodičovská, nikoli mateřská. Na osob.ohodnocení nárok není, jedině v soukromé
      firmě, pokud to stanoví vnitřní předpis.

    • 27. 3. 2018 12:20

      IvikS (neregistrovaný)

      Re: osobní ohodnocení po návratu z RD
      protože jste mě total zblbla :-) a já to přepsala. Byla tam původně RD. Takže záleží na vnitřním předpisu... a tam je....

      3.1.1. Osobní ohodnocení je nenároková složka mzdy nad rámec základní mzdy, která je přiznána rozhodnutím odpovědného vedoucího zaměstnance zaměstnavatele ve mzdovém výměru. Její výše je závislá na pracovních výsledcích zaměstnance, míře odpovědnosti a výši požadované kvalifikace.
      3.1.2. V případě, že pominou důvody, pro něž bylo zaměstnanci přiznáno osobní ohodnocení, může mu být rozhodnutím odpovědného vedoucího zaměstnance zaměstnavatele osobní ohodnocení na dobu určitou nebo neurčitou sníženo nebo zcela odňato.
      3.1.3. V případě zjištění opakovaných neuspokojivých pracovních výsledků nejsou zaměstnanci vyplaceny prémie a může mu být sníženo vyplácené osobní ohodnocení až o 50 % na dobu 2 měsíců.
      3.1.4. Nedojde-li během uvedené doby k zlepšení pracovních výsledků zaměstnance, zaměstnavatel mu zkrátí osobní ohodnocení až o 100 % na dobu neurčitou.

      v tom případě mi musí dát ale podepsat změnu výši hrubé mzdy? máme to dané jakoby přílohou k pracovní smlouvě - výše hrubé mzdy. Kde je uvedeno hrubá, osobní a prémie.

    • 27. 3. 2018 12:26

      VH

      Re: osobní ohodnocení po návratu z RD
      Osobní ohodnocení nemáte předmětem smluvního ujednání, máte mzdový výměr, což je jednostranné rozhodnutí zaměstnavatele. Pokud vám ho dá k podpisu, tak jenom proto, aby měl zadokumentováno, že vás s jeho obsahem seznámil. Odpověď máte hned v úvodu - bod 3.1.3.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).