Hlavní navigace

Názor k dotazu Přijatá plnění z EU od alli - Re: Přijatá plnění z EU tak se podívejte do...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2013 8:14

    alli (neregistrovaný)

    Re: Přijatá plnění z EU
    tak se podívejte do důvodové zprávy - tam je řečeno, že pouze přibyla možnost používat kurz Evropské centrální banky. I text je stejný jako v r. 2012. Pro srovnání:
    2012 Pro účely tohoto zákona se pro přepočet cizí měny na českou měnu použije kurz devizového trhu vyhlášený Českou národní bankou a platný pro osobu provádějící přepočet ke dni vzniku povinnosti přiznat daň, popřípadě přiznat osvobození od daně s výjimkou přepočtu cizí měny na českou měnu pro účely stanovení základu daně při dovozu zboží podle § 38, kdy se použije kurz stanovený podle celních předpisů nebo pro účely osvobození od daně podle § 71b a 71e, kdy se použije kurz stanovený v § 71b odst. 6.
    2013 Pro přepočet cizí měny na českou měnu se použije kurz platný pro osobu provádějící přepočet ke dni vzniku povinnosti přiznat daň, nebo přiznat uskutečnění plnění, a to

    a)
    kurz devizového trhu vyhlášený Českou národní bankou, nebo

    b)
    poslední směnný kurz zveřejněný Evropskou centrální bankou; přepočet mezi měnami jinými než euro se provede za použití směnného kurzu každé z těchto měn vůči euru.".
    Jaký je podle Vás rozdíl mezi těmito 2 zněními?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).