Hlavní navigace

Názor k dotazu Pro Karu - zkušební doba od yy - Re: pro Karu - zkušební doba -------------------------------------------21 Cdo 127/2001….Sjednání...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 10. 2013 17:07

    yy (neregistrovaný)

    Re: pro Karu - zkušební doba
    -------------------------------------------
    21 Cdo 127/2001

    ….
    Sjednání zkušební doby nepatří - jak vyplývá z výše uvedeného - k podstatným náležitostem pracovní smlouvy. Zkušební doba je v pracovní smlouvě sjednána jen tehdy, projeví-li v tomto směru oba účastníci souhlasnou vůli. Na rozdíl od samotné pracovní smlouvy, která může být platně uzavřena také ústně nebo konkludentně, může být zkušební doba platně sjednána jen písemně (srov. § 31 odst.3 zák. práce).
    ....

    Udělala jsem chybu. ZP opravdu z hlavy neznám, protože ho ke své profesi nepotřebuji, ale to mě neomlouvá. Když jsem se pletla do diskuze v této oblasti, měla jsem si to ověřit, ale uvěřila jsem výše uvedenému textu v judikátu, na který bylo v předchozí diskuzi (na kterou tato navazuje) odkazováno.
    Beru to jako velké poučení pro příště.
    (Jsem zaměstnancem jedné firmy již 30 let a naštěstí jsem se nedostala do situace, že bych se potřebovala odvolávat na ZP, a tím ho podrobně studovat.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).