Hlavní navigace

Názor k dotazu PPD a VPD datumy - Pohoda od t. - Re: PPD a VPD datumy - Pohoda Pokladní knihu...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 9. 2014 20:11

    t. (neregistrovaný)

    Re: PPD a VPD datumy - Pohoda
    Pokladní knihu vede ten, kdo má má za peníze odpovědnost. Buď ji vede na papíře ručně nebo na PC. V každém případě pokladní kniha je psaná tak, že doklady jsou řazeny podle datumu proplacení pokladníkem a ne podle data na paragonu.

    Ikdyž v praxi spousta firem žádného pokladníka nemá, přesněji tedy podnikatel nebo majitel firmy si veškeré hotovostní transakce dělá sám a pokladnu neřeší, dělá se vše tak, aby to vypadalo, že pkladna je řádně vedena. To je holt moje praxe. Takže doklady podle toho jak mi příjdou chronologicky účtuji. Když obdržím krabici s hotovostními doklady v dost chaotickém stavu, seřadím je podle data a s těmito daty proúčtuji v pokladně. Pokud mi v listopadu příjde doklad z března, zařadím ho do listopadu. Ničemu to přeci nevadí. Tento posun je v účetnictví řešen na přelomu roku časovým rozlišením a v daňové evidenci si to pohlídám.
    Pokud ovšem pokladu mají tendenci vést dva, lidi tak nezbývá nic jiného, než mít dvě pokladní knihy. Někdy stačí tržby na paragony řešit více řadami paragonů a do pokladny dávat pouze kumulované tržby.

    V každém případě to chce od ledasjaké účetní dost kreativity a hlavně spokojenost na všechny strany ....... šéf i úřad

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).