Hlavní navigace

Názor k dotazu Problém s Fú-jak prosím reagovat?PROSÍM od Liinda - tady je výzva V Ý Z V A k...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2015 12:00

    Liinda (neregistrovaný)

    tady je výzva
    V Ý Z V A k podání Daňového tvrzení k dani z příjmů fyzických osob
    ze závislé činnosti Shora uvedený správce daně podle ustanovení § 145 odst. 1 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "daňový řád")
    v y z ý v á výše uvedený daňový subjekt k podání vyúčtování k dani z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti za zdaňovací období 2014 v náhradnílhůtě do 15 dnů ode dne doručení této výzvy.
    O d ů v o d n ě n í :Shora uvedený správce daně tímto zahajuje podle ustanovení § 91 odst.1 daňového řádu vyměřovací řízení ve věci daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti za zdaňovací období 2014 u výše uvedeného daňového subjektu.Vzhledem k tomu, že daňový subjekt ke dni vydání tohoto rozhodnutí nepodal vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti za shora uvedené zdaňovací období a zákonná lhůta pro jeho podání stanovená v § 38j odst. 5 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, v účinném znění, již uplynula, rozhodl správce daně tak, jak je uvedeno ve výroku tohoto rozhodnutí.Lhůtu pro splnění úkonu v daňovém řízení požadovaného ve smyslu
    výroku tohoto rozhodnutí stanovil správce daně s ohledem na charakter a rozsah uložené povinnosti tak, aby mohla být splněna v souladu s obecně závaznými právními předpisy.P o u č e n í :
    Nebude-li vyhověno této výzvě ve stanovené lhůtě, může správce
    daně vyměřit daň podle pomůcek nebo předpokládat, že daňový subjekt tvrdil v řádném daňovém tvrzení daň ve výši 0 Kč (§ 145 odst. 1 daňového řádu).Proti tomuto rozhodnutí se nelze samostatně odvolat (§ 109odst. 2 daňového řádu).Děkuji, Linda

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).