Hlavní navigace

Názor k dotazu Výpověď za alkohol od Žišková - Re: Výpověď za alkohol No a má na neurčito...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 12. 2015 18:38

    Žišková (neregistrovaný)

    Re: Výpověď za alkohol
    No a má na neurčito nebo určito?? Už mu byla udělena víckrát výstraha? Myslím, že by mělo jít hned
    (§ 55
    Okamžité zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem
    (1) Zaměstnavatel může výjimečně pracovní poměr okamžitě zrušit jen tehdy,

    a) byl-li zaměstnanec pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu delší než 1 rok, nebo byl-li pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin spáchaný při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dobu nejméně 6 měsíců,
    b) porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem.
    (2) Zaměstnavatel nesmí okamžitě zrušit pracovní poměr s těhotnou zaměstnankyní, zaměstnankyní na mateřské dovolené, zaměstnancem nebo zaměstnankyní, kteří čerpají rodičovskou dovolenou.)

    Píšou tam něco o dvou měsících, jak jste už říkal - Zaměstnavatel může okamžitě zrušit pracovní poměr ve lhůtě 2 měsíců ode dne, kdy se o důvodu k okamžitému zrušení dověděl. Ale když mu to pošlete poštou, dáte tam do vlastních rukou, tak teoreticky při podpisu už vzniká 2 měsíční lhůta, nebo dohodou, že když odejde bez keců, tak mu to nedáte do průvodního listu dalšímu zaměstnavateli. ale snad někdo jiný vám pomůže více ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).