Hlavní navigace

Názor k dotazu Hlavní činnost zednictví,nemůžu najít od Libuše Vlasta - Re: Hlavní činnost zednictví CZ-NACE Specializované stavební činnostiDefinice položky:Tento...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2016 7:45

    Libuše Vlasta (neregistrovaný)

    Re: Hlavní činnost zednictví CZ-NACE
    Specializované stavební činnosti
    Definice položky:
    Tento oddíl zahrnuje specializované stavební činnosti (řemesla), tzn. provádění dílčích prací na budovách a inženýrských dílech nebo provádění příslušných přípravných prací. Specializované činnosti jsou obvykle zaměřené pouze na jednu oblast výstavby, která je společná pro různé druhy staveb a vyžaduje zvláštní odborné znalosti, popř. zvláštní technické vybavení. Patří sem činnosti jako pilotování základů, základové práce, provádění hrubé stavby, betonování, zednické, dlaždičské, lešenářské, pokrývačské práce atd. Spadá sem rovněž montáž ocelových stavebních konstrukcí, pokud nejsou díly konstrukcí vyráběných jednou výrobní jednotkou. Specializované stavební činnosti jsou zpravidla prováděny subdodavateli (outsourcing), přímo pro vlastníka jsou většinou dělány např. opravy.

    Tento oddíl rovněž zahrnuje kompletační a dokončovací práce na stavbách.

    Do tohoto oddílu se také zatřiďují jakékoli instalační práce, díky kterým lze zajistit funkčnost stavby. Tyto činnosti jsou většinou prováděny na staveništi (i když některé přípravné práce lze provádět v dílně). Patří sem instalace plynu, vodovodů, odpadů, systémů vytápění, větrání a klimatizace, antén, bezpečnostních zařízení a ostatních elektrických zařízení, požárních sprinklerů, výtahů, pojízdných schodišť atd. Dále sem patří provádění izolací proti vodě, tepelné a protihlukové izolace, plechařské práce, instalace chladicích zařízení, instalace osvětlení a signalizačních zařízení pro komunikace, železnice, letiště, přístavy atd. Oddíl rovněž zahrnuje příslušné opravy.
    Dokončovací práce zahrnují činnosti potřebné pro dokončení budovy. ... není celé ... více najdete na stránkách

    http://apl.czso.cz/iSMS/klaspol.jsp?kodklas=80004&kodcis=5104&ciselid=294567&cisjaz=203

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).