Hlavní navigace

Názor k dotazu Prac.smlouva na dobu určitou-výpověď? od all - Re: prac.smlouva na dobu určitou-výpověď Nebylo se totiž na...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2016 11:03

    all (neregistrovaný)

    Re: prac.smlouva na dobu určitou-výpověď
    Nebylo se totiž na co ptát. Jestliže máte smlouvu na dobu určitou , pak bez toho, zda vy nebo druhá strana budete kontaktovat toho druhého - smlouva končí uplynutím sjednané doby. Pokud chcete vy, aby pokračovala, je na vás, abyste se obrátila na zaměstnavatele s dotazem, zda a jak s vámi počítá dále. Stejně tak, pokud by o vás jevil zaměstnavatel zájem, tak vám to určitě nějakou formou sdělí, pokud vás nekontaktuje , je to známka toho, že o vás dále zájem nemá, a smlouva opět skončí uplynutím doby, na kterou je sjednána.
    Jakýkoliv jiný postup - např. to, že byste i po uplynutí doby přišla 19.4. do práce, podmiňuje nějakou reakci zaměstnavatele, totiž, že by třeba nestihl vyhotovit dohodu o změně stávajících podmínek by vám musel on sám SDĚLIT, protože to, co jste zmínila, že přijdete, pracujete a PP se změní na dobu neurčitou je podmíněno tím, že byste pracovala s VĚDOMÍM zaměstnavatele. Což, uznáte sama, bez jeho součinnosti jaksi nejde. Pokud máte zájem tam dál pracovat, je na vás, abyste oslovila zaměstnavatele, on to dělat opravdu nemusí. Jeho jedinou povinností je vydat vám poslední den vašeho pracovního poměru - potvrzení o zaměstnání (zápočtový list), jinak vůbec NIC. Mě vždy dostane to, jak zaměstnanci podepíší smlouvu na dobu určitou a pak očekávají, že zaměstnavatel je bude kontaktovat , řešit , upozorňovat. Není to tak - doba určitá je jasně daná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).