Hlavní navigace

Názor k dotazu Živnostenský list a místo podnikání od petr.cizek2 - Dobrý den, jako adresu místa podnikání byste měla...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 12. 2012 16:47

    petr.cizek2 (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    jako adresu místa podnikání byste měla zvolit takovou adresu, na které budete schopna zabezpečit alespoň přebírání korespondence a jinou komunikaci s příslušnými úřady. V případě, že zvolíte adresu Vašeho trvalého bydliště, nedokládá se živnostenskému úřadu souhlas majitele bytu s umístěním místa podnikání na tuto adresu. Pokud místo podnikání umístíte na jinou adresu, budete muset doložit souhlas majitele objektu s umístěním místa podnikání.

    Umístění místa podnikání může mít pro majitele objektu ten nepříznivý dopad, že v případě, že se Vaše podnikání dostane do potíží spojených se soudním vymáháním dluhů, bude případný exekutor v exekučním řízení zjišťovat majetek nejprve na známých adresách včetně adresy místa podnikání. Doporučuje se pro tento případ přesně vymezit používané prostory a případně majetek, který pro podnikání v daném místě používáte, případně který zcela náleží jiným osobám.

    Pro řádné doručování úřední korespondence doporučuji rovněž požádat na obecním úřadě o nastavení tzv. doručovací adresy, která může být od Vašeho trvalého bydliště i místa podnikání odlišná. V případě nastavení této adresy pak budou státní orgány doručovat veškeré písemnosti na tuto korespondenční adresu.

    S pozdravem

    Petr Čížek
    ZalozFirmu.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).