Hlavní navigace

Názor k dotazu Ukončení PP a nemoc od Kara - Re: Shrnutí pro Zdenu Když na nemocenskou nastoupíte 14...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 6. 2018 15:27

    Kara

    Re: Shrnutí pro Zdenu
    Když na nemocenskou nastoupíte 14 dní před 31.8. a zaměstnavateli prohlásíte, že na prodloužení poměru netrváte, tak Váš prac. poměr skončí 31.8. V srpnu Vám bude zúčtováno odstupné, dostanete náhradu od zaměstnavatele v těch prvních 14ti dnech nemoci a od 15. dne nemoci nemocenskou od sociálky. Na ÚP pak půjdete až po uschopnění a podpora ale bude vyplácena až uplyne tolik měsíců od ukončení poměru, za kolik měsíců jste dostala odstupné.
    Když nastoupíte na nemocenskou takto anebo i později v srpnu a zaměstnavateli 31.8. neprohlásíte, že na prodloužení netrváte, tak Váš pracovní poměr neskončí, bude pokračovat ještě do doby, než po ukončení nemoci doběhne zbytek výpovědní doby, kterou jste promarodila. V takovém případě také bude platit náhradu za nemoc zaměstnavatel a od 15. dne nemocenskou sociálky, ale nedostanete v srpnu to odstupné, protože to Vám bude zúčtováno až v měsíci, ve kterém Váš poměr skončí. A po skončení když půjdete na ÚP, tak podpora bude odsunuta až po uplynutí počtu měsíců, za kolik jste dostala odstupné.
    Pokud omarodíte až v září a začátek neschopenky bude do 7.9., pak Váš pracovní poměr skončí tím 31.8. a bude zúčtováno odstupné, v prvních 2 týdnech nemoci náhrada za nemoc nebude (protože již nebudete mít zaměstnavatele) a od 15. dne Vám bude platit nemocenskou sociálka.
    Pokud začátek nemoci bude 8.9. nebo později, nebudete mít nemocenskou vůbec.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).