Hlavní navigace

Názor k dotazu OČR, nemoc, ukončení poměru... od Lenka F. - Re: OČR, nemoc, ukončení poměru... Četla jsem vše až...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 11. 2018 14:47

    Lenka F. (neregistrovaný)

    Re: OČR, nemoc, ukončení poměru...
    Četla jsem vše až dnes, měli jsme problémy s internetem - teď nám odvezli vadný server s účtem, takže mám zase času ažaž.
    Před lety jeden náš zaměstnanec řešil podobnou situaci, jeho partnerka měla srdeční příhodu a měla se vrátit z nemocnice do domácího ošetřování. Tenkrát se to řešilo odchodem na ÚP, ale bylo to v době vyšší nezaměstnanosti, nebylo krácení podpory po dohodě atd. Naše firma je k zaměstnancům dost vstřícná, takže se mohl spolehnout, že ho přijmou zpět.
    Já sama mám maminku skoro 82 let, zatím v pohodě a soběstačnou. Bydlíme ale daleko od ní a navíc si nedovedu představit, že by mohla být jednou dlouhodobě u nás doma, ani by nebylo možné jí zajistit soukromí. Naštěstí kdyby bylo nejhůře, tak ona proti hospicům vůbec nic nemá. Počítám také s tím, že kdyby se jí zhoršil zdravotní stav, tak bych nejspíš odešla do předčasného důchodu, nárok bych měla už na jaře 2019. Finance naštěstí tak moc řešit nemusím. Muselo by se to řešit nějakou osobní asistencí a já bych jezdila častěji alespoň na kratší dobu za ní, hospic nebo jiné podobné zařízení by byl až poslední možnost. V naší obci také dobře funguje dům pro důchodce (v podstatě chráněné bydlení s částečnými službami), ale je dost obsazený místními, kteří mají samozřejmě přednost.
    A vnoučata - to se mě bohužel zatím netýká.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).