Hlavní navigace

Názor k dotazu Porušení mlčenlivosti o citlivých údajích od Tomáš Neugebauer - Z vašeho dotazu není zřejmé, zda se ptáte,...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2019 8:27

    Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

    Z vašeho dotazu není zřejmé, zda se ptáte, jak situaci řešit vůči zaměstnanci, který problém způsobil, či vůči postiženému.

    Na úvod je nutné uvést, že informace o částkách, které zaměstnavatel zaměstnanci strhává na exekuce nejsou citlivými údaji, lépe řečeno zvláštní kategorie osobních údajů ve smyslu GDPR. Je však nutné mít na zřeteli, že došlo k porušení ochrany osobních údajů, a že správce (zaměstnavatel) je za něj odpovědný.

    Co se týče řešení vůči zaměstnanci, který problém způsobil, domnívám se, že by měl být potrestán v souladu se zákoníkem práce, neboť svého zaměstnavatele, správce osobních údajů, svým jednáním vystavil možným potížím.

    Co se týče řešení vůči poškozenému, je dobře, že byl o incidentu informován. Doporučil bych domluvit se s ním na dalším postupu (omluva, apod.) a informovat jej o přijatých opatřeních, která zabrání opakování incidentu.

    Správce (zaměstnavatel) by si v každém případe měl prověřit svůj dosavadní systém zajištění ochrany osobních údajů, především zajištění proti vzniku bezpečnostních incidentů, včetně personálního zajištění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).