Hlavní navigace

Názor k dotazu Šestinedělí a DPP od Aion - To. co píšete, je celé špatně. Věta "zaměstnavatel má...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2019 10:54

    Aion (neregistrovaný)

    To. co píšete, je celé špatně.
    Věta "zaměstnavatel má dvě firmy" znamená co? Jedná se o 2 různé zaměstnavatelské subjekty, tedy 2 entity s odlišným IČO?
    1. Pokud ano, tak tomu zaměstnanci vznikl další PP, aniž by byla uzavřena písemná PS = možná pokuta až 10 milionů. Žádné zaměstnání na zkoušku není možné. Další sankce - nepochybně nemá vstupní lékařskou prohlídku. Takže v pátek nemá co chodit, že to bere, už to vzal.
    2. Pokud ne, tak zaměstnanci začala být přidělována jiná práce = došlo ke změně sjednaného druhu práce, takže bylo třeba sjednat dohodu o změně PS. Ani tady není prostor pro to, aby něco bral, on už to vzal, takže cesta zpět vede přes písemnou dohodu se zaměstnavatelem, změní se druh práce provozní na práci, na kterou se dohodnou. Dojde-li to až sem a tato pracovní pozice bude rozhodnutím o organizační změně zrušena, pak je naplněn výpovědní důvod, z téhož důvodu může být uzavřena i dohoda. Dojde-li však k organizační změně v době, kdy bude provozním, tak není dána příčinná souvislost mezi rozhodnutím zaměstnavatele a nadbytečností zaměstnance = výpověď ani dohoda není na místě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).