Hlavní navigace

Názor k dotazu "Optimalizace mezd" - co Vy na to? od nová - Proč by to neměla být moje věc?! Nevím...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2020 10:40

    nová (neregistrovaný)

    Proč by to neměla být moje věc?! Nevím jak tady, ale jako mzdová účetní jsem byla u kontrol z úřadů přítomná jen já a já jsem musela zodpovědět všechny jejich dotazy. Viděla jsem v systému, že většina lidí má HPP a k tomu DPP, což mi při celkovém počtu 150 zaměstnanců přijde přinejmenším zvláštní. Na moji otázku mi bylo odpovězeno to, co jsem popsala dříve. Z odpovědi je jasné, že zaměstnanci dělají jednu a tu samou práci.Neviděla jsem obsah DPP, ale předpokládám, že papírově to má firma ošetřené dobře. Nepřijde mi ale morálně správné to takto provozovat - vážná nemoc zaměstnance, důchod, mateřská …… Nikdo nevíme, co nás může potkat. Já chápu, že odvody jsou vysoké, ale toto řešení se mi nezdá. Osobně bych považovala za vhodnější optimalizovat třeba formou příspěvků na pojištění a dalších benefitů.
    Dalším rizikem pak může být třeba nějaký nespokojený zaměstnanec, který byl "odejit". Kdyby se tím někde pochlubil, mohl by být problém.
    Jsem tam velice krátce. Z minulé firmy jsem odešla proto, protože byla ve finančních problémech a neplatila ani to pojištění. Za svých cca 20 let jsem teď ve 3. zaměstnání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).