Hlavní navigace

Názor k dotazu Potvrzení druhého poplatníka od . - "Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2020 18:55

    . (neregistrovaný)

    "Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění pro účely podání daňového přiznání" vystavíte zcela jednoduché, viz. povídání Finanční správy.

    Opsáno ze stránek Finanční správy "... V případě, že druhý děti vyživující poplatník s příjmy ze závislé činnosti u svého zaměstnavatele Prohlášení k dani podepíše, ale žádné vyživované děti v něm neuvede, příp. takto nepodepíše, bude stačit „jednoduché“ Potvrzení, ve kterém jeho zaměstnavatel pouze uvede, že daňové zvýhodnění na žádné vyživované děti u něj tento poplatník neuplatňuje, příp. že u něj poplatník na dané zdaňovací období Prohlášení k dani nepodepsal. Takové potvrzení nemá předepsaný formulář."
    https://www.financnisprava.cz/cs/dane/novinky/2015/danove-zvyhodneni-v-roce-2015-5600

    "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti, sražených zálohách na daň a daňovém zvýhodnění 2019" - pokud daňové zvýhodnění na děti zaměstnankyně v roce 2019 neuplatňovala, pak pro oddíl 16. není náplň. Jen tento oddíl proškrtnete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).