Hlavní navigace

Názor k dotazu Práce přečas od Aion - ad 1. Nepíšete, zda svátek připadl na váš obvyklý...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 5. 2020 21:57

    Aion (neregistrovaný)

    ad 1.
    Nepíšete, zda svátek připadl na váš obvyklý pracovní den nebo na den nepřetržitého odpočinku v týdnu, ani to, v jakém rozsahu byla práce ve svátek konána. Podle toho, co píšete o mzdě, to vypadá, že svátek připadl na váš obvyklý pracovní den a že práci jste konal nejvýše v rozsahu své obvyklé pracovní směny. Je-li tomu tak, pak vám náležela mzda v rozsahu práce vykonané ve svátek, popř. mzda podle § 115 odst. 3 ZP, jste-li odměňován měsíční mzdou = chybu v odměňování nevidím.
    Pokud jde o stravování, zaměstnavatel má povinnost umožnit zaměstnancům stravování ve všech směnách. V den svátku vám směna odpadla, tudíž zaměstnavatel povinnost umožnit stravování neměl. Předpokládám, že jste byl na den svátku k výkonu práce povolán (tato práce vám byla nařízena), tudíž máte právo na cestovní náhrady jako při pracovní cestě (stravné, náhrada jízdních výdajů). Toto právo byste měl i v případě, pokud zaměstnavatel např. otevřel závodní jídelnu a jídlo vám poskytl.
    ad 2.
    Za práci přesčas náleží mzda příplatek ve výši nejméně 25 % průměrného výdělku, pokud se zaměstnavatel nedohodne se zaměstnancem na poskytnutí NV místo příplatku. Rozhodující není to, že je sjednáno v PS, ale to, jak zaměstnavatel platí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).