Hlavní navigace

Názor k dotazu Do kdy ošetřovné od Veronika - Kopírují celou zprávu od ředitele školy, chápu to...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 6. 2020 12:55

    Veronika (neregistrovaný)

    Kopírují celou zprávu od ředitele školy, chápu to stejně jako vy.

    Vážení rodiče,

    níže Vám přeposílám na žádost Okresní správy sociálního zabezpečení informace, které nám byly dnesdoručeny. S případnými dotazy se prosím obracejte přímo na OSSZ Přerov.

    Okresní správa sociálního zabezpečení dále uvádí, že v případě, že i nadále bude pečující osoba /rodič, popř. osoba žijící v domácnosti/ pečovat o nezletilé dítě do 13 let věku dítěte, avšak odpadnou důvody pro tuto péči v souvislosti s opatřeními proti šíření koronaviru SARS-CoV-2, v tomto případě z důvodu plánované rekonstrukce nebo z důvodu ředitelského volna, nenáleží za tyto dny ošetřovné.
    Současně Vám předáváme informaci, že pokud dítě v konkrétní den navštíví školu, byť se jedná o školní akci, která není vzděláváním (vyhlášení ministerstva školství k uvolnění opatření ode dne 22. 6. 2020), nárok na výplatu ošetřovného za tento den zaniká, neboť jakmile rodič dítě do školy pošle, ztrácí za tento den nárok na ošetřovné a nevykazuje ho na Výkazu péče jako den, kdy o dítě pečoval. Je povinností zaměstnance, aby skutečnost, že dítě v konkrétní den navštívilo školu, oznámil. Jinak se dopouští přestupku neoznámení rozhodné skutečnosti dle ustanovení § 128 odst. 1 písm. b) zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).