Hlavní navigace

Názor k dotazu Pracovní oblečení pro zaměstnance - daňově uznatelné? od Tomáš Neugebauer - Ve svém dotazu neuvádíte důvod poskytnutí pracovních oděvů...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2020 8:11

    Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

    Ve svém dotazu neuvádíte důvod poskytnutí pracovních oděvů zaměstnancům. Není tedy zřejmé, zda mají být poskytovány jako osobních ochranný pracovní prostředek (OOPP), nebo jako "pouhý" pracovní oděv.

    V případě, že by byly poskytnuty jako OOPP (z důvodu ochrany před nějakým rizikem, z důvodu mimořádného opotřebení nebo znečištění oděvu) je přístup stejný jako u poskytování jakéhokoliv jiného OOPP. Tedy společnost musí mít vyhodnocena rizika a konkrétní podmínky výkonu práce pro poskytování OOPP a na základě nich zpracován seznam OOPP, které poskytuje při výkonu jednotlivých pracovních činností, včetně stanovení doby jejich použitelnosti. Seznam bude mimo jiné obsahovat i pracovní oděvy, příp. i obuv, které zaměstnavatel poskytuje jako OOPP. V tomto případě není nutné pracovní oděv opatřovat logem a jedná se o daňově uznatelný náklad. Seznam, kromě v zákoně stanovené výjimky, musí zpracovat odborně způsobilá osoba k zajišťování úkolů v prevenci rizik (dříve technik BOZP).

    V případě, že pracovní oděv nebude poskytován jako OOPP, jeho poskytování by mělo být řešeno v jiném samostatném interním předpise, než je předpis pro poskytování OOPP. V tomto předpise by měla být řešena povinnost nosit je pouze při výkonu zaměstnání, způsob přidělení, kdo má na ně nárok, vymezení charakteru a podoby oděvu a všech jeho součástí včetně způsobu odlišení od občanského oděvu (trvalé a viditelné označení identifikačními znaky zaměstnavatele – například logem), neboť jinak nemohou být náklady na jejich pořízení a jejich údržbu uznány jako daňově uznatelný nárok zaměstnavatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).