Hlavní navigace

Názor k dotazu Potvrzení o příjmech 2020, ř. 6 od ... - Dodavatel našeho SW nám napsal: dne 06.01.2021 Byl opraven tisk...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 1. 2021 13:08

    ... (neregistrovaný)

    Dodavatel našeho SW nám napsal:

    dne 06.01.2021
    Byl opraven tisk výkazu Potvrzení o zdanitelných příjmech v řádku 6 - Úhrn odvedeného pojistného ze zdanitelných příjmů, do položky nemá být započítáno prominuté sociální pojištění v rámci programu Antivirus C.
    (V PoZP uváděli na ř. 6 jen skutečně odvedené pojistné)

    a dne 11.01.2021
    Byl opraven tisk výkazu Potvrzení o zdanitelných příjmech v řádku 6 - Úhrn odvedeného pojistného ze zdanitelných příjmů, do položky MÁ být započítáno prominuté sociální pojištění v rámci programu Antivirus C.
    (V PoZP nyní uvádí na ř. 6 odvedené pojistné navýšené o to prominuté SP z Antivir.-C)

    Ale nevím, zda je to konečná verze, ani jaké bude stanovisko FS do 3 let.

    V §6 odst. 12) zákona o dani z příjmu platného do 31.12.2020 píší:
    Základem daně (dílčím základem daně) jsou příjmy ze závislé činnosti, s výjimkou uvedenou v odstavcích 4 a 5, zvýšené o částku odpovídající pojistnému na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistnému na veřejné zdravotní pojištění, ………... Při výpočtu základu daně podle věty první se při stanovení částky povinného pojistného nepřihlíží ke slevám nebo k mimořádným slevám na pojistném u zaměstnavatele a ani k jiným částkám, o které si zaměstnavatel snižuje odvody povinného pojistného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).