Hlavní navigace

Názor k dotazu Kontrola na DPH od Helena - Konkrétně že máme předat ke kontrole veškeré doklady...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 5. 2021 16:53

    Helena (neregistrovaný)

    Konkrétně že máme předat ke kontrole veškeré doklady za tato obdobi. DE si vedu pouze v excelu, tzn. Mám tabulku rozdělenou na měsíce a tam uvedeno, co do kterého měsíce bylo zahrnuto (kdy odvedeno nebo narokováno) pokud jsem uplatnovala DPH za nějaký předchozí měsíc mám jej uveden v měsíci kdy kam datumově spadal ale s poznámkou že DPH uplatněno v měsíci xxxx.... (možná by bylo praktičtější ty uplatňovanř faktury zakládat dle nárokování si DPH zpět, nikoliv dle data přijetí/vystavení).

    Zda se nosí ale celý šanon dokladu nebo jen povytahuju ty za požadované 3 měsíce + případně ty dodatečně uplatněné, jsem se nikde nedočetla. K té evidenci stačí teda vytisknout ten excel roční (rozdělený podle měsíců)? Zapisuju tam č. Fa, VS, částka základ, DPH, s DPH, Datum vytaveni a DUZP a poznámku ve kterém měsíci jsem buď DPH přiznávala nebo uplatňovala. Možná existuje nějaký vzor jak to správně evidovat?

    Pokud jsem v jednom měsíci měla smlouvu na dohodu za odměnu do 5tis a žadnou daň jsem z toho neodváděla, protože je ve smlouvě uvedeno že odvody z toho hradí zaměstnavatel, tak i tu mám přiložit?

    Můžu se zeptat co přesně u každého dokladu zkoumají?

    Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).