Hlavní navigace

Názor k dotazu Nějak jsem se dostal do dluhů tím, že jsem se zaregistroval jako OSVČ. od Ringo - Dobrý den, děkuji za odpověď. Zatím jsem dělal jen...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 12. 2022 17:39

Ringo

Dobrý den, děkuji za odpověď.

Zatím jsem dělal jen daňové přiznání, ale bylo to snadné, protože jsem měl smlouvu jen na plný úvazek. Jestli tomu dobře rozumím, tak podobný formulář můžu podat i VZP, pokud jsem OSVČ, tak si podle toho platím zdravotní pojištění? Znamenalo by to, že existuje možnost, že mám přeplatek, který mi může být vrácen?

Zítra jinak zajdu na VZP, protože to mám blízko do práce a zavolám na ČSSZ. Co se týče dluhu vůči VZP, tak pevně doufám, že je to jen za říjen a další dva měsíce se to nebude počítat. Mohlo by to být proto, že technicky vzato jsem měl mezeru dva dny (01.10.2022 a 16.10.2022). Uvidím zítra, jestli se mi je podaří přesvědčit, aby ten dluh smazali nebo tak něco...

Co se týče ČSSZ, tak opravdu nevím, proč musím stále platit, i když jsem OSVČ prvním rokem a pokud to mám jako vedlejší příjem, tak bych ani nic platit neměl, jak jsem se dočetl na internetu.

Příští rok přemýšlím, že si podám daňové přiznání přes czechtaxesonline nebo jinou 3. stranu, abych neudělal nějakou chybu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).