Hlavní navigace

Názor k dotazu Založení velkoobchodní společnosti od petr.cizek2 - Dobrý den,pro založení nové firmy (obchodní společnosti) je...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 9. 2014 16:22

    petr.cizek2 (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    pro založení nové firmy (obchodní společnosti) je nutné sepsat zakladatelskou listinu ve formě notářského zápisu, vyřídit potřebná živnostenská oprávnění, zřídit zvláštní firemní účet pro složení základního kapitálu a provést řízení o zápisu společnosti do obchodního a živnostenského rejstříku.

    Z hlediska předmětu podnikání je nutné získat živnostenské oprávnění pro činnosti "Maloobchod/velkoobchod". Jedná se o živnost volnou, pro kterou není vyžadována žádná zvláštní kvalifikace.

    Základní kapitál může být podle aktuální legislativy od 1 Kč. Z praktického hlediska lze doporučit vložit částku vyšší, která umožní např. budoucí dělení podílu v případě přibrání nových společníků nebo může být i důvěryhodnější z hlediska budoucího marketingu firmy a jednání s obchodními partnery. Takto lze doporučit vložení částky např. 20.000 Kč.

    Pro bezplatné založení firmy online můžete využít i služby webového portálu http://www.zalozfirmu.cz/.

    K náboru obchodních zástupců lze kromě vlastní personální inzerce využít i služby specializovaných personálních agentur nebo internetových portálů zaměřených na vyhledávání nových zaměstnanců, např. www.jobs.cz.

    Ohledně možností zvyšování klientely neexistuje bohužel univerzální recept. Obecně lze doporučit seznámit se zkušenostmi nebo doporučeními publikovanými v různých takto zaměřených knihách nebo na internetu (např. http://www.podnikatel.cz/clanky/10-rad-pro-zvyseni-prodeje-napovezte-zakaznikovi/). Můžete využít i služeb firem nebo jednotlivců zabývajících se napomáháním růstu podnikání začínajících firem, např. www.neocont.cz nebo https://www.facebook.com/KnowHowKlub.

    S pozdravem

    Petr Čížek
    www.ZalozFirmu.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).