Hlavní navigace

Názor k dotazu Nájem za předchozího nájemce-jak DAŇOVĚ? od LeaX - Re: Nájem za předchozího nájemce-jak DAŇ Neradu se pletu...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2006 11:08

    LeaX (neregistrovaný)

    Re: Nájem za předchozího nájemce-jak DAŇ
    Neradu se pletu do práce právníkům, i když to musím často dělat. Jde o to, čeho chcete dosáhnout - tj. asi daňové uznatelnosti nuceně zaplacené částky. Předpokládám, že nemáte zájem o přistoupení k závazku nebo převzetí závazku (tak je to nějak v OZ pojmenováno).
    Je otázkou, zda se dá v souladu s právem dosáhnout stavu, že zaplatím něco za někoho jiného a nevznikne mi pohledávka za touto osobou. A to je ještě ve hře otázka co se stane se závazkem původního dlužníka, když bych toto uhradila věřiteli.
    Dá se tomuto vyhnout prostým konstatováním, že je nájemce povinen uhradit k běžnému nájemnému jistou částku (jakožto dluh minulých nájemců) navíc? Pokud bychom se chtěli vyhnout i slovu dluh, což by se vám nejvíce hodilo, bude se asi bouřit pronajímatel, neboť by se dost špatně vypořádával s likvidací původního dluhu.
    Jak nad tím stále více uvažuji, příliš mi to právně nesedí. A pokud není v pořádku právo, nelze dělat závěry účetní a daňové.
    Co na to právně vzdělanější rádci???

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).