Hlavní navigace

Názor k dotazu Exekuce a ukončení PP od Lada - Ohledně zaměstnancovy insolvence vám nic do datové schránky...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2017 9:14

    Lada (neregistrovaný)

    Ohledně zaměstnancovy insolvence vám nic do datové schránky nepřijde, musíte si průběh insolvenčního řízení sami sledovat v insolvenčním rejstříku na webu Justice cz. Jestliže bylo zahájeho řízení o insolvenci, tak byste v insolvenčním rejstříku měla být schopna svého zaměstnance dohledat podle jména a příjmení. Doporučuji použít funkci "pokročilé hledání", protože při zadání jména jen do jednoduchého řádku vyhledávání na úvodní stránce Justice mi to někdy toho člověka nenajde, i když v insolvenčním rejstříku skutečně je.

    Je jedno, že insolvence dosud nebyla schválená. Už jen skutečnost, že byl podán návrh na insolvenci a bylo oficiálně zahájeno řízení o tom, zda bude insolvence povolena, znamená, že nesmíte exekutorovi posílat žádné další peníze.

    Jak máte postupovat, to vám měla říct ta paní z exekutorského úřadu. Obvykle se to dělá tak, že zaměstnanci nadále provádíte srážky ze mzdy stejně jako dosud, ale už je neposíláte exekutorovi a deponujete si je u sebe (klidně i několik měsíců) . Když pak soud rozhodne o insolvenci, tak pokud ji povolí, pošlete ty peníze insolvenčnímu správci, a pokud insolvence povolena nebude, pošlete je tomu exekutorovi, pro jehož pohledávku jste srážku ze mzdy provedla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).