Hlavní navigace

Názor k dotazu Kulturní vystoupení z ciziny od M.M. - Dobrý den, Jste li plátci DPH, pak platí...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 10. 2017 14:27

    M.M. (neregistrovaný)

    Dobrý den,
    Jste li plátci DPH, pak platí že místo plnění u kulturních akcí je " místo konání akce" pokud je v ČR pak tedy ČR, je li dodavatel - agentura ze SR  plátce DPH z EU, pak vám to naúčtuje bez DPH systémem vat reverse. Jako plátce si dodaníte a máte nárok odpočtu.

    cena je konečná ( samozřejmě plátce vždy smluvně uvádí cenu bez DPH ) je li dána smlouvou tz. zapsaná ve smlouvě, je ji dána rozpočtem ke smlouvě může být upravena o +10%, je ji odhadem, je možné její výraznější odchylka a to i ve váš neprospěch.

    Vstupné - ten kdo vstupné vybírá, realizuje tržbu ( výnos ) prav. hotovostně , pokud je tedy onen provozovatel plátce DPH připočte si k ceně vstupenky DPH ( české ) a to odvede do rozpočtu- českého, protože vstupenku prodává, předpokládám neplátcům ( FO ) tyto si o žádnou vratku nežádají. Pokud realizuje výběr neziskový subjekt ( tedy vás provozovatel ) v hotovosti, měl by pravděpodobně řešit ještě EET.

    Pokud mu poté město naúčtuje něco asi za pronájem místa k plesu ( jde o krátkodobé nájmy tz. toto není osvobozeným zdanitelným plněním ) tz. zase bude li formát plátce - plátce, město jako plátce DPH vystaví FA za kr. pronájem + DPH a  protistrana si nárokuje.

    Jinak nehledejte to v předpisech EU ale v zákoně o DPH v ČR

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).