Hlavní navigace

Názor k dotazu Přefakturace přenesené daně od M.M. - Dobrý den, to musíte posoudit, pokud to vyhodnotíte...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 12. 2017 16:11

    M.M. (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    to musíte posoudit, pokud to vyhodnotíte tak, že původní FD v RPDP vám nepatří, ale měl dodavatel účtovat přímo na pronajímatele, musí dodavatel vystavit dobropis - opravný daň doklad ( opět v RPDP ) a znovu vystavit FA v RPDP ( jde li i zde o plátce - plátce ) na vašeho pronajímatele prostor.  DUZP u DBP bude dnem přijetí dokladu, tz. proúčtujete aktuálním datem.  Váš pronajímatel obdrží klasickou FD v RPDP, buď jako opravu, případně jako TZ.

    pak účtujete

    511 ( 042 )  / 321 FD RPDP
    321 / 511 (042 )  DBP RPDP

    Pokud zvolíte přefakturaci, a jste li současně s vaším odběratelem ( pronajímatelem ) ve formátu plátce - plátce, přefakturujete systémem 1:1 ( beze změny ) tz. v původním režimu RPDP.  V tomto případě se doporučuje neúčtovat původní FD do nákladů oprav či TZ, ale držet a zúčtovat to celé  pouze přes 3 -ky.

    379 / 321 původní FD RPDP dle 92a stavba a montáž

    311/ 379  Přefakturace RPDP dle 92a stavba a montáž

    všechno to bude aktuálním datem, moc nerozumím co píšete že nevstupuje do DPH, bavíme li se o režimu RPDP tzv. tuzemský přenos povinnosti - u činností stavby a montáže dle klasifikace CZ CP 41 -43 dle §92 a,  pak to máte v DP k DPH u FV na řádku 25 a v KH v A1 / analogicky u FD v RPDP stavby a montáže řádky DPH 10,11  a v KH v B1

    takže z toho že vám to nikam nevstupuje ? " jsem lehounce, trošičku, zmatený "

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).