Hlavní navigace

Názor k dotazu Překročení pracovního úvazku přesčasem od pája - Re: Překročení pracovního úvazku přesčas Já nevidím důvod, proč...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 1. 2007 13:59

    pája (neregistrovaný)

    Re: Překročení pracovního úvazku přesčas
    Já nevidím důvod, proč by ZP něčemu bránil, mně osobně se v některých částech velmi zamlouvá, někde méně,ale myslím si bez ohledu na kecy některých přechytralých politiků a pod., že je to skutečně průlomová moderní právní norma a dále seznam všeho, co bylo tímto ZP zrušeno, je výmluvný v tom, že zjednodušil určité oblasti rozýhodování a řešení.
    Doporučuji formulku:
    Zaměstnanec souhlasí s případným konáním práce přesčas nad rámec 8 hodin týdně a 150 hodin za kalendářní rok, stanovený v § 93 odst. 2 ZP. Celkový rozsah práce přesčas nesmí činit v průměru víc než 8 hodin týdně v období nejvýše 26 týdnů po sobě jdoucích, pokud není Kolektivní smlouvou toto období vymezeno nejvýše na 52 týdnů po sobě jdoucích.

    Z komentáře: do počtu hodin nejvýše přípustné práce přesčas se nezahrnují práce přesčas, za které bylo zam. poskytnuto náhradní volno.

    Myslím, že smluvní volnost dle nového ZP pomáhá řešit i dříve problematické situace, potíže se zatím objevují v návaznosti ZP na občan.zákoník, ale to se brzo poddá.Doufám, že Vám to pomůže, u měsíčních mezd pozor na příplatky za přesčasy, už nelze dát do mzdy jako součást, že je zohledněna práce přesčas.
    Mějte se.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).