Hlavní navigace

Názor k dotazu Zápočtový list????? od všeználek - Re: Zápočtový list????? Doplním Tatanu. Povinným údajem záp. listu...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2007 20:33

    všeználek (neregistrovaný)

    Re: Zápočtový list?????
    Doplním Tatanu. Povinným údajem záp. listu od 1.1.07 sice nejsou údaje o prac. neschopnostech, ale povinnost tyto údaje při skončení PP předat zaměstnanci zůstala - viz zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění soc. zabezpečení, § 29 odst.1 (týká se "velkých" organizací) a § 32 (pro "malé" organizace plní tuto povinnost přísl. OSSZ).Domnívám se, že není na závadu, když se nemoci uvedou přímo na záp. listu, protože organizace tyto údaje potřebují pro rozhodování o výplatě nem. dávek.

    pro op - to asi ne, měli byste si potvrzení na SSZ vyzvednout,stejně tam nesete odhlášku,pokud ji neposíláte

    Hned. OSSZ nemá "Potvrzení o zaměstnání" co potvrzovat. Potvrzení o zaměstnání a potvrzení o promaroděných dnech jsou dvě různá potvrzení. Podívejte se na debatu "Zápočťák a adresa doručení", dlouze tam o tom debatujeme a myslím, že jsme se dobrali konce. taky se mrknu, ossz si vystavuje své potvrzení

    pro ty, které chtějí promarozené dny stále psát do potvrzení o zaměstnání, protože je potřebuje prý další zaměstnavatel: být vaším zaměstnancem, nechám si potvrzení o zaměstnání doma, dál ho žádnému zaměstnavateli neodevzdám, ať si promarozenou dobu zjistí jak chce a kde chce, protože vůbec nemusí vědět, odkud přicházím nebo ani nemám co odevzdávat, protože je mým dalším zaměstnavatelem. Promarozená doba by měla snad zajímat zaměstnavatele a pátrat do historie, pokud zaměstnac dlouhodobě nebo moc moc často je na dávkách.
    Řekla bych, že vám některým unikla povinnost zaměstnavatele vydat potvrzení, ale nikde není ani slovo o povinnosti zaměstnance ho dále odevzdávat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).