Hlavní navigace

Názor k dotazu Jaký dárek zaměstnancům? od LeaX - Re: Jaký dárek zaměstnancům? ZDP limituje reklamní předměty pouze...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2007 9:14

    LeaX (neregistrovaný)

    Re: Jaký dárek zaměstnancům?
    ZDP limituje reklamní předměty pouze v § 25/1/t: "...Za dar se nepovažuje reklamní nebo propagační předmět, který je opatřen obchodní firmou nebo ochrannou známkou poskytovatele tohoto předmětu nebo názvem propagovaného zboží nebo služby, jehož hodnota bez daně z přidané hodnoty nepřesahuje 500 Kč a který není s výjimkou tichého vína předmětem spotřební daně"
    To je vše. Takže vylučujeme cigarety, alkohol, šumivá a likérová vína, PHM a vše nad 500 Kč bez DPH (pro neplátce s DPH). Dle možností, příp. estetického cítění si dárce nechá své logo zvěčnit na reklamní předmět, připraví si samolepky nebo použije razítko, aby naplnil poslední zákonnou podmínku.
    Dárce má před sebou široké spektrum věcí vhodných jako reklamní předměty. Počínaje vínem (to je fenomén posledních dvou let), pokračuje čokoládou, kolekcemi, bonboniérami, kávou, čajem, medem, salámem, klobásami, dárkovými balíčky, kosmetikou, drogistickým zbožím, ručníky, osuškami (logo přímo ve vzoru - od výrobce), různými druhy oblečení, turistických potřeb, her atd.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).