Hlavní navigace

Názor k dotazu Vložení závěrky do sbírky listin OR od xxl - Re: vložení závěrky do sbírky listin OR Třeba vám...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 12. 2007 15:37

    xxl (neregistrovaný)

    Re: vložení závěrky do sbírky listin OR
    Třeba vám pomůže následující hromada řečí:
    Zveřejňování účetních závěrek (Výpis za zpravodaje SÚ)
    I.Obsah a rozsah – beze změn. Co uložit do sbírky listin je obsaženo v ustanovení ZoÚ § 21a a § 38i Obchodního zákoníku.
    Od 1.1.2007 vyhl. MF č. 562/006 Sb (je na (je na http://portal.justice.cz/ms) - definuje způsob provedení. Listiny do sbírky listin se podávají pouze elektronicky ve formátu PDF. (Elektronicky nelze zápis do OR, změna nebo výmaz zápisu – to lze jen na papíře).
    1.Každá listina se předává právě jako jeden PDF soubor. Nelze jednu listinu rozdělit na více PDF dokumentů, ani slučovat více listin do jednoho PDF dokum.
    2. Nesmí obsahovat informace, které nemají být zveřejňovány. Soud vrátí.
    3. PDF dokument nesmí obsahovat víc než 150 Kb na 1 stránku listiny. T.zn., že stostránková listina smí mít nevýš 15 MB.
    4. Je vhodné, aby to byla listina vytvořená z psaného textu, ne skenovaná.
    Jak převést vstupní dokumenty do PDF :
    http://en.wikipedia.org/wiki/List of PDF software
    5. listiny lze ověřit zaručeným elektronickým podpisem i nastavit jejich zabezpečení, nelze všakk omezit jejich plnohodnotné zobrazení nebo tisk.
    6. Soubory do velikosti 8 MB je možno předávat elektronickou poštou na podatelnu rejstř. Soudu. Pokud bude jejich velikost větší, pak jen na CD-R.

    Podle informací rejstř.soudu Brno, lze posílat zveřejňované informace na adresu: posta@ksoud.brn.justice.cz Tato zásilka nemusí být podepsána uznávaným elektronickým podpisem dle zvl.práv.předpisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).