Hlavní navigace

Názor k dotazu Převedení na NOVÉHO ZAMĚSTNAVATELE od pája - Re: Převedení na NOVÉHO ZAMĚSTNAVATELE Postup zaměstnavattele je slušně...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2008 17:40

    pája

    Re: Převedení na NOVÉHO ZAMĚSTNAVATELE
    Postup zaměstnavattele je slušně řečeno vyčuraný.
    V takovémto případě se řeší převedení zaměstnanců do jiné firmy přechodem práv a povinností dle § 338 a následujících ZP, kdy po projednání se provede přechod a zam-ci přejdou do druhé firmy, dostanou pak jen písemnou informaci o změně obsahu PP, kde se jim písemně sdělí, kdo je nový zaměstnavatel, jeho stat.orgán, případně, kde je oprávněn jednat za něj ve věcech pracovněprávních a tím je přechod dokončen. Původní PS zůstávají v platnosti v plném rozsahu, nemění se nic ani tedy mzdové podmínky a zam-ci mají právní jistotu o správnosti celého aktu a osobní jistotu co se týče práce, mzdy atd.
    Pokud by Vás chtěl převádět tak, jak píšete, tak nedostanete při podpisu dohody žádné odstupné a ještě můžete mít v nové PS úplně jiné podmínky, navíc Vám sice může mzdu slíbit, ale pak ji stanoví mzdovým výměrem nebo vn.předpisem a to už může být zase jiné. Dále v nové PS může být nová zk. doba a to jsou vše momenty, které právní jistotu zam-ců velmi velmi ohrožují.
    To že zbytečně využívá možnosti smlouvy o uzavření budoucí PS mi něco naznačuje- nevidíém v tom z jeho strany čistotu právní ani morální. Splnění závazku ze smlouvy budoucí lze sice soudně vymáhat, ale je to velmi problematické.
    Mzdový předpis by Vám měl předložit před podpisem nové PS, ale právě tomu bude předcházet ukončení stávajícího PP a už jsem se setkal s tím, že ve stejném případě zam- po podepsání dohody zaměstnancem tuto vzal a řekl, děkuji Vám za dosavadní práci, ale už Vás nepotřebuji, rozmyslel jsem si to, podmínky mi to nedovolujkí ablablabla, prostě zam-ci novou PS nedal a ten byl bez odstupného na dlažbě.
    Tak nevím, jestli jsem Vám nějak pomohl, doufám, že ano. Chtějte po něm, aby Vás převedl dle § 338 ZP, abyste místo dárků na Vánoce neměli ukončení PP a odchod na pracák.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).