Hlavní navigace

Názor k dotazu Pomoc a odplata...prosím o radu od ... - Re: Pomoc a odplata...prosím o radu Doporučuji exekutorský nebo...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 8. 2009 15:14

    ... (neregistrovaný)

    Re: Pomoc a odplata...prosím o radu
    Doporučuji exekutorský nebo notářský zápis se svolením k vykonatelnosti. V ruce máte při nedodržení termínu exekuční titul, není potřeba zdlouhavý soud. Zajděte na exekutorský úřad, sepíší to tam s vámi. Podléhá poplatku, který po dohodě připojte k dlužné pohledávce.
    Zkopírováno:
    "..., které exekutor sepíše na žádost o dohodě, kterou se účastník zaváže splnit pohledávku nebo jiný nárok druhého účastníka vyplývající ze závazkového právního vztahu, v níž svolí, aby podle tohoto zápisu byl nařízen a proveden výkon rozhodnutí nebo exekuce, jestliže svou povinnost řádně a včas nesplní. Dohoda účastníků musí obsahovat a) označení osoby, která se zavázala ke splnění pohledávky nebo jiného nároku, (osoby povinné), b) označení osoby, jejíž pohledávka nebo jiný nárok mají být splněny, (osoby oprávněné), c) skutečnosti, na nichž se pohledávka nebo jiný nárok zakládá, d) předmět plnění, e) dobu plnění, f) prohlášení povinné osoby o svolení k vykonatelnosti zápisu. Dohoda účastníků může obsahovat též podmínky, popřípadě vzájemné povinnosti oprávněné osoby, na jejichž splnění je poskytnutí předmětu plnění vázáno. Náležitosti dohody exekutor v zápisu uvede podle shodného prohlášení účastníků (srov. § 78 písm. a) a § 79 odst. 2 zákona č. 120/2001 Sb.) Exekutor může písemně zmocnit k exekutorskému zápisu exekutorského koncipienta."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).