Hlavní navigace

Názor k dotazu Sleva na SP od beta - Re: Sleva na SP-info z MPSV V případě, že...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2009 13:54

    beta (neregistrovaný)

    Re: Sleva na SP-info z MPSV
    V případě, že zaměstnavatel uplatní v měsíci srpnu 2009 mimořádnou slevu na pojistném na zaměstnance, na něž dostává od úřadu práce příspěvek na vyhrazení společensky účelného pracovního místa, vytvoření veřejně prospěšných prací nebo na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením, uvede ve výkazu „Vyúčtování mzdových nákladů“ a ve výkazu „Jmenný seznam zaměstnanců“ částku pojistného po slevě na pojistném a po mimořádné slevě na pojistném.

    Bude-li mimořádná sleva na pojistném vyšší než pojistné za srpen 2009, které by měl zaměstnavatel za tento kalendářní měsíc odvést, bude zaměstnavateli okresní správou sociálního zabezpečení rozdíl uhrazen, pokud o to požádá. Úhrada rozdílu není důvodem k vrácení alikvotní části příspěvku na vyhrazení společensky účelného pracovního místa nebo na vytvoření veřejně prospěšných prací za měsíce leden až červenec 2009, neboť nebyly zaměstnavateli poskytnuty jeho zaviněním neprávem nebo v nesprávné výši (§ 119 odst. 2 písm. g) zákona o zaměstnanosti).

    Stejně tak není důvodem pro vrácení alikvotní části příspěvku na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením poskytnutého za I. a II. čtvrtletí 2009 (§ 78 odst. 9 zákona o zaměstnanost), protože nebyl vyplacen na základě nesprávných údajů neprávem nebo v nesprávné výši.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).