Hlavní navigace

Názor k dotazu Pobírání RP a nástup do zaměstnání od beta - Re: Pobírání RP a nástup do zaměstnání Zkusím odpovědět....

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2010 23:44

    beta (neregistrovaný)

    Re: Pobírání RP a nástup do zaměstnání
    Zkusím odpovědět. Na ÚP - když jste žádala o rodičovský příspěvek jste patrně zaškrtla na žádosti, že pečujete o dítě, nyní došlo ke změně, o dítě celodenně nepečujete, dítě bude navštěvovat - jak je psáno v žádosti o RP -dítě navštěvuje ... jiné obdobné zařízení pro děti předškolního věku v rozsahu, který je z hlediska nároku na výplatu rodičovského příspěvku přípustný.
    Za přípustný rozsah návštěvy jeslí, mateřské školy nebo jiného obdobného zařízení, kterým lze zajistit péči o dítě, se pro účely rodičovského příspěvku považují tyto případy:
    ........... dítě, které dosáhlo 3 let věku, navštěvuje v tomtéž kalendářním měsíci mateřskou školu nebo jiné obdobné zařízení pro děti předškolního věku v rozsahu nepřevyšujícím 4 hodiny denně nebo nejvýše 5 kalendářních dnů; a l e nenašla jsem v žádosti, že případnou změnu nahlásíte v nějakém termínu - tedy - hledala jsem žádost na webu MPSV na netu - buď jsem to přehlédla nebo to tam není-z toho mi vyplývá, že ke změně vlastně nedošlo, jelikož se podmínky pobírání RP nezměnily, proto se domnívám,že není povinnost návštěvu dítěte v zařízení nepřekračujícím 4hod/denně hlásit na odboru,který vyplácí RP. U zaměstnavatele bych nahlásila, že pečuji o dítě zdrav.postižené, aby v případě např. poskytnutí neplaceného volna po celý měsíc jste neměla povinnost platby ZP z minima s odvoláním na zákon č. 48/1997 Sb. § 7 písm.l), plateb sociálního pojištění se vás to vůbec nedotýká, SP platíte jen z dosaženého příjmu, výjimka je u zdrav.poj.,kdy je stanovena povinnost platby pojistného alespoň z minimální mzdy, ale vy budete ve výjimkách-viz § 7 písm.l)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).