Hlavní navigace

Názor k dotazu Výpl.termín/splatnost mzdy od pája - Re: výpl.termín/splatnost mzdy Můj názor:1. uvádění výpl.termínu a splatnostni...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 6. 2010 14:47

    pája

    Re: výpl.termín/splatnost mzdy
    Můj názor:
    1. uvádění výpl.termínu a splatnostni mzdy do PS je pro Vás vysoce nevýhodné a zbytečné, protože nemůžete tyto údaje bez souhlasu zaměstnance změnit, to lze jen dodatkem PS schválůeným za oba účastníky.
    2. Výplatní termín, pokud nen sjednán v PS, určí jej zaměstnavatel, a ten ho může z nějakého důvodu i změnit.
    3. Splatnost mzdy sjednaná v PS,ve Vašem případě kratší, než konec násl.měsíce, musí být dodržena a v případě nevyplacení mzdy může zam-nec využít ust. § 56/b) ZP o okamžitém zrušení PP po uplynutí 15ti dnů od splatnosti- čili dříve, než od 16. dne násl. měsíce
    3. Jestliže by došlo k tomu, že někteří zam-ci by měli dle PS splatnost mzdy 20. a novým byste uplatnili splatnost dle ZP, podle mne by se mohli noví bránit diskriminaci, protože by neměli rovné podmínky s ostatními.
    4. Zákonné řešení by bylo takové, že dodatkem vypustíte splatnost a výplatní termín u stávajících zam-ců z PS, zam-tel určí výplatní termín svým rozhodnutím-s tím zam-ce senámí a splatnost mzdy necháte na ust.ZP.
    není to jednoduché, ale doporučuji o tom vážně uvažovat, protože ten,kdo zpaqtlal ty původní PS, Vám zadělal na problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).