Hlavní navigace

Názor k dotazu Výdaje paušálem od DE - Re: výdaje paušálem Prosím jaké % výdajů použiji např....

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2011 16:19

    DE (neregistrovaný)

    Re: výdaje paušálem
    Prosím jaké % výdajů použiji např. jako prostředkovatel prodeje podílových listů a co se bere jako příjem z jiného podnikání podle zvl. předpisů ve výši 40 %???
    Jedná se mi o % výdajů např. pro zprostředkovatele poj. a fin. produktů pro pojišťovny, peněžní ústavy, stavební spořitelny??
    On má na svoji činnost normální ŽL už řadu let a až asi od r. 2005 musí mít ke své činnosti oprávnění ČNB (dříve MF), že je způsobilý tuto činnost vykonávat - dostane osvědčení o zápisu do registru poj. zprostředkovalů a sam. likvidátorů poj. událostí.
    Jak tedy přiřadit správné % výdajů k příjmům: provize na stavební spoření, penzijní připojištění, úvěr spotřebitelský, hypoteční ze stavebního spoření, pojištění majetku, úrazu, ......???

    Příjmy podle zvl. předpisů mají třeba soukromí lékaři - podnikají, ale nemají ŽL. já ma to same a uz za lonsky rok jsme si davala 60%
    jsme prihlasena na FU jako fyzicka osoba,ale nemam ZL,ale pouze
    zkoušky a oprávnění u ČNB,bylo mi řečeno,že u tohoto stačí pouze oprávnění bez živnosti.

    v § 7 jsem právě nenašla odkaz na to, co je jiné podnikání podle zvláštních předpisů (kromě tedy lékařů,... kteří nemají ŽL) a zarazil mě komentář ze začátku února:
    1) Pokud dělá poj. zprostředkovatele na základě licence od ČNB (podnikání podle zvl. předpisů), může uplatnit výdaje pouze ve výši 40% příjmů - podnikání podle zvl. předpisů, nezávislá povolání, autoři atd.
    2) Čin. poj. zprostředkovatele je podnikáním podle zvl. předpisů. Můžete uplatnit výdaje ve výši 40% příjmů.
    A z čeho vyplývá, že podniká podle zvl. předpisů??
    ČMSS vydala interní upozornění: do příjmu z jiného podnikání podle zvl. předpisů patří příjmy zprostředkování prodeje podílových listů, zprostředkování poj. produktů od ČSOB poj. a tedy 40 %.

    Ví někdo, jak to má tedy být, nemáte nějakou zkušenost s FÚ???

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).