Hlavní navigace

Názor k dotazu Kdo rozumí POHODĚ? od Šaber - Re: Kdo rozumí POHODĚ? POZOR, při posledních aktualizacích v...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2011 15:03

    Šaber (neregistrovaný)

    Re: Kdo rozumí POHODĚ?
    POZOR, při posledních aktualizacích v roce 2011 jsem zjistil, že vydané faktury se nějakým záhadným způsobem překlopily a nebyly zahrnuty v DPH za 1Q 2011. Musel jsem samostatně opravit každou vydanou fakturu před aktualizací, aby se zahrnuly do počítání DPH.
    Netvrdím, že se stalo všem.
    Hezké svátky a málo jelit.
    Prosím co se Vám tam překlopilo? Jaká byla chyba?
    U vystavených faktur, které jsem vystavil v roce 2011 před aktualizací (myslím, že byly dvě a nevím při jaké) v kolonce členění DPH (pod kolonkou předkontace) z UD se překlopily na UN. Toto jsem ručně opravoval, neboť mě ve vystaveném přiznání DPH za 1Q vyšla podezřele malá platba DPH. Jinak by jsem si ani nevšimnul.
    Volal jsem na servis a prý jsem nebyl první.
    Ano také se mi stalo, místo UD bylo UN. Vše jsem musela zkontrolovat a opravila ručně. Překlopilo se mi to i v ostatních pohledávkách.
    Děkuji za varování, utíkám dělat kontroly.
    Ještě mě napadlo, jestli tato neplecha není způsobena datovou uzávěrkou, že vydané faktury, které jsou vystaveny před provedením datové uzávěrky (účtováním na přelomu roku) a nejsou ještě uzamčené některým priznáním DPH (třeba i 2Q), prostě překlopí z UD na UN. Pak by se mohlo stát, že se tento problém týká i předešlých let. Držím palce, aby tomu nebylo. Hezké svátky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).