Hlavní navigace

Názor k dotazu Registrovat k DPH? od aleš - Re: Registrovat k DPH? Pokud poskytujete sluzbu do EU,...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 6. 2011 13:11

    aleš (neregistrovaný)

    Re: Registrovat k DPH?
    Pokud poskytujete sluzbu do EU, tak v momente vystaveni prvni faktury se stavate platcem dph. v CR. mate povinost se na fu zaregistrovat a vetisnou chtivaji tuto prvni fakturu videt. tam totiz vidi to datum vystaveni.
    pronajem je apriory od dph osvobozen. zalezi komu pronajimate. pokud budete platce a na druhe strane je take platce tak se muzete mezi sebou domluvit a vystavovat s dph. pokud mate najemni byt kde bydli nepodnikatel a tem dph nesmite davat.
    lhutu a sankce si z hlavy nepamatuju. mam ale za to, ze minimalni sankce dle spravniho radu je jiz 500,- Spis jde o to, ze kdyby to bylo jiz pred pul rokem a od te doby se vystavilo tech dokladu vice, tak ty uz meli jit do priznani, mel se poslat souhrnne hlaseni a druha strana to take mela uz davno priznavat ve sve zemi.
    tak snad jsem trosku poradil. pro vas to muze mit spise vyhody kdyz pominu administrativni zatez hlave co se souhrneho hlaseni tyce. beztak budete dodavat bez dph, jen to budete vykazovat v priznani ale muzete si narokovat z nakupu. nevim tedy co delate, ale muze to byt zajimave.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).