Hlavní navigace

Názor k dotazu Informativní osobní list od Karel V. - Re: Informativní osobní list Díky moc.Jasně, akorát, že...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2011 1:25

    Karel V. (neregistrovaný)

    Re: Informativní osobní list
    Díky moc.

    Jasně, akorát, že ČSSZ se chová jako chytrá horákyně, čili když dostanete IOLDP, tak můžete podat reklamaci, ale jedině písemně s přiložením dokladů a oni nic nedoštěřují. Jenže přeci jim nedám do dopisu vojenskou knížku, nebo index, z něhož plyne doba studia. Jenže zase index a VK se nesmí kopírovat (neudělají z nich ověřenou kopii). Takže jsem to obešel mailem na MO ČR, kde mne odkázali, abych si požádal o potvrzení voj. velitelství Praha (nakonec je to jejich binec, že to neposlali.) Totéž podle par. 40 zák. č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního zabezpečení se vztahuje na školy. I ty musí vydat dodatečně potvrzení o době studia.

    U té mateřské-rodičovské-mateřské-rodičovské-neplaceného volna-skončení prac.poměru-OČR v ochranné lhůtě, tam prostě v ELDP nemají jako vyloučenou dobu ty mateřské. Pouze tam občas hlásili jakési dovolené, které jim ještě naběhly a které tehdy naněkolikrát musela žena vybrat. (Dva roky, zřejmě vždycky starou dovolenou z roku předtím.) Jenže jakmile ta dovolená naběhla, je ten měsíc označen za odpracovaný CELÝ a tím se samozřejmě značně mění vyměřovací základ. Jednou tam dokonce neuvedli nic - čili nevyloučených 31 dní bez vyměřovacího základu. Bylo to ještě v době, kdy nebyla každoroční povinnost posílat a předkládat zaměstnanci ELDP.

    Lze ještě žádat opravu?

    Ty dni mezi (mateřská, rodičovská), jsou pokryty 4 roky pojištěné péče o děti, naštěstí. Ale má smysl žádaz o opravu, že to byla mateřká v rámci zaměstnání?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).