Hlavní navigace

Názor k dotazu DPH - prodej nevycleného zboží v ČR od gako - Re: DPH - prodej nevycleného zboží v ČR Já...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 11. 2011 13:02

    gako (neregistrovaný)

    Re: DPH - prodej nevycleného zboží v ČR
    Já si myslím, že bez DPH dle §7 odst.2 (viz níže) -dle mého názoru se 2. věta týká dph pouze při dovozu tj. momentu propuštění do volného oběhu tzn. v době, kdy se clo a dal.poplatky přičítají k základu pro výpočet dph a ne prodeje zboží před tímto okamžikem před návrhem na propuštění do režimu dovozu. Myslíte, že to chybná úvaha, popř. dle čeho usuzujete, že by se mělo prodávat s dph?

    § 7 Místo plnění při dodání zboží a převodu nemovitosti
    (1) Místem plnění při dodání zboží, pokud je dodání zboží uskutečněno bez odeslání nebo přepravy, je místo, kde se zboží nachází v době, kdy se dodání uskutečňuje.
    (2) Místem plnění při dodání zboží, pokud je zboží odesláno nebo přepraveno osobou, která uskutečňuje dodání zboží, nebo osobou, pro kterou se uskutečňuje dodání zboží, nebo zmocněnou třetí osobou, je místo, kde se zboží nachází v době, kdy odeslání nebo přeprava zboží začíná. Pokud však odeslání nebo přeprava zboží začíná ve třetí zemi, za místo plnění při dovozu zboží a následného dodání zboží osobou, která dovoz zboží uskutečnila, se považuje členský stát, ve kterém vznikla daňová povinnost při dovozu zboží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).