Hlavní navigace

Názor k dotazu Dohoda o provedení práce od vs - Re: dohoda o provedení práce Pojištění zaměstnanců činných na...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2012 13:50

    vs (neregistrovaný)

    Re: dohoda o provedení práce
    Pojištění zaměstnanců činných na základě dohody o provedení práce upravuje § 7a zákona č. 187/2006 Sb., v platném znění.

    "(1) Zaměstnanci činní na základě dohody o provedení práce jsou účastni pojištění, jestliže splňují podmínku uvedenou v § 6 odst. 1 písm. a) a byl jim zúčtován započitatelný příjem v částce vyšší než 10 000 Kč.
    (2) Zaměstnanci činní na základě dohody o provedení práce jsou účastni pojištění jen v těch kalendářních měsících po dobu trvání této dohody, do nichž jim byl zúčtován započitatelný příjem z dohody o provedení práce ve výši uvedené v odstavci 1; ustanovení § 7 odst. 3 platí zde obdobně. Pojištění vzniká zaměstnanci činnému na základě dohody o provedení práce dnem, ve kterém poprvé po uzavření dohody o provedení práce začal konat sjednanou práci, a zaniká dnem, jímž uplynula doba, na kterou byla tato dohoda sjednána.
    (3) Zaměstnanec činný na základě dohody o provedení práce je účasten pojištění též, jestliže vykonával v kalendářním měsíci u téhož zaměstnavatele více dohod o provedení práce a úhrn započitatelných příjmů z těchto dohod podle odstavce 2 dosáhl v kalendářním měsíci aspoň částku uvedenou v odstavci 1; zaměstnanec je účasten pojištění nejvýše po dobu trvání takových zaměstnání v tomto kalendářním měsíci. Za téhož zaměstnavatele se přitom považuje též právní nástupce zaměstnavatele."

    Odpověď na Vaši otázku zde: Pokud má příjem 10 000 Kč, tak ne. Až kdyby měl 10 001 Kč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).