Hlavní navigace

Názor k dotazu Exekuce z DPP - prý ano- průšvih? od Zdenka01 - Re: exekuce z DPP - prý ano- průšvih? Z...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 6. 2012 0:19

    Zdenka01 (neregistrovaný)

    Re: exekuce z DPP - prý ano- průšvih?
    Z čeho se exekuce nesráží

    Připomínáme změnu občanského soudního řádu, na základě které se od roku 2012 nesráží z nemocenských dávek ošetřovného a vyrovnávacího příspěvku v těhotenství a v mateřství. Stejně jako v loňském roce podléhají exekučním srážkám dávky nemocenské a peněžitá pomoc v mateřství.

    Naopak pro rok 2012 zůstává v platnosti ustanovení, kterým se výkony rozhodnutí nesráží z dohod o provedení práce. Týká se pouze výkonu rozhodnutí, tj. exekucí. Srážky například na základě dohody zaměstnavatele se zaměstnancem z dohody o provedení práce možné jsou. Podle § 299 občanského soudního řádu se srážky ze mzdy a jiných příjmů týkají dohody o pracovní činnosti, nikoliv dohody o provedení práce, vysvětlu­je Petra Báčová. Dodává, že to ovšem neimplikuje, že odměnu, která povinnému plyne z dohody o provedení práce, nemůže soudní exekutor postihnout. Na tyto příjmy je totiž nutné pohlížet jako na „jinou peněžitou pohledávku“ podle § 312 odst. 1 občanského soudního řádu.

    V tomto ustanovení jsou vymezeny případy vymykající se nárokům definovaným v uvedeném § 299 a rovněž pohledávkám z účtu u peněžních ústavů. Pro dohodu o provedení práce tedy platí, že plnění z ní vyplývající jsou postižitelná v celém rozsahu, a to přikázáním jiné peněžité pohledávky (i s perspektivou budoucí splatnosti). Zjednodušeně řečeno, zaměstnavatel z dohody o provedení práce v rámci zúčtování mzdy nesráží, exekutor ale dlužníkovi peněžitou odměnu „zabavit“ může.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).