Hlavní navigace

Názor k dotazu Účetnictví kavárny od Ujka - Re: účetnictví kavárny Kontrola na FÚ vstřebá i účto...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 7. 2012 11:23

    Ujka (neregistrovaný)

    Re: účetnictví kavárny
    Kontrola na FÚ vstřebá i účto na 504. :-) - záleží samozřejmě na paní, co kontroluje. Zajímá je evidence zásob - zůstatkové většinou stačí (ne každý den). Na konci roku rozdíl inventury interním dokladem vyvedu rozdíl zpět na 504. (nebo opačným způsobem) a je jasné, že kde se vaří, měl by být %nárůst mezi 604. a 504. hodně blízko 100%, alespoň Hlavně toto zajímá FÚ. Pak také, jak se stanovuje cena např. menu... stůjte si za svým, že nepostupujete dle kalkulace, protože jinak se uvrtáte do více jak několikadenní práce. Stůjte si při kontrole za svým, že cenu určujete i s ohledem na okolní provozy s jídlem. Protože to tak je. Nikdo dnes neurčuje ceny podle toho, jak to vychází. Musí zohlednit konkurenční nabídky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).