Re: účetnictví kavárny
Kontrola na FÚ vstřebá i účto na 504. :-) - záleží samozřejmě na paní, co kontroluje. Zajímá je evidence zásob - zůstatkové většinou stačí (ne každý den). Na konci roku rozdíl inventury interním dokladem vyvedu rozdíl zpět na 504. (nebo opačným způsobem) a je jasné, že kde se vaří, měl by být %nárůst mezi 604. a 504. hodně blízko 100%, alespoň Hlavně toto zajímá FÚ. Pak také, jak se stanovuje cena např. menu... stůjte si za svým, že nepostupujete dle kalkulace, protože jinak se uvrtáte do více jak několikadenní práce. Stůjte si při kontrole za svým, že cenu určujete i s ohledem na okolní provozy s jídlem. Protože to tak je. Nikdo dnes neurčuje ceny podle toho, jak to vychází. Musí zohlednit konkurenční nabídky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.