Hlavní navigace

Názor k dotazu Pokuty UP od jo - Re: pokuty UP Dobrý den, čím se prokázali ..?...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2012 8:07

    jo (neregistrovaný)

    Re: pokuty UP
    Dobrý den, čím se prokázali ..? Pravdou je, že jsem zhlédla v rychlosti zákon o zaměstnanosti, ale našla jsem jen § 127
    (1) Generální ředitelství Úřadu práce kontroluje

    (2) Krajská pobočka Úřadu práce je oprávněna kontrolovat výši průměrného měsíčního čistého výdělku, a to v rozsahu potřebném pro stanovení výše podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaci.

    ...tzn. vysloveně pro podporu a nikoliv pro státní sociální dávky ..? Pokud jsem se podívala na správní delikty v tomto zákoně, pak odvolávku na § 126 jsem nezaznamenala, pokud by byla pokuta jak jste psala, pak patrně na základě jiného zákona, ale pak nevím kterého. Pokud se jedná o správní delikt, mohlo by vám třeba pomoci: Úpravu zániku odpovědnosti za správní delikty obsahuje § 141 odst. 2 ZOZ. Dle jeho znění odpovědnost za správní delikt „zaniká, uplynul-li jeden rok ode dne, kdy se kontrolní orgán o něm dověděl, nejpozději však do 3 roků ode dne, kdy byl spáchán“.
    Posílám odkaz na článek, který mi přijde zajímavý, ale na výši případné pokuty jsem nepřišla ...
    http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d1052v1028-kontrolni-cinnost-uradu-prace-po-prijeti-zakona-o-inspekci-prace/

    V každém případě se nedomnívám, že by výše pokuty měla být vysoká, pokud je to váš první případ ... Možná to "spraví" jen upozornění ...?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).