Hlavní navigace

Názor k dotazu Očkování a DPH od annonym - Re: Očkování a DPH Hrazení očkování proti chřipce zaměstnancům...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 10. 2012 15:34

    annonym (neregistrovaný)

    Re: Očkování a DPH
    Hrazení očkování proti chřipce zaměstnancům není zákonem stanoveno jako povinnost zaměstnavatele. Uvedené výdaje tedy nelze posoudit jako výdaje podle § 24 odst. 2 písm. j) zákona. Podle § 25 odst. 1 písm. h) bod 2 ZDP do daňových výdajů nelze uznat mimo jiné i nepeněžní plnění poskytovaná zaměstnavatelem zaměstnanci ve formě možnosti používat zdravotnická zařízení. Tzn., že zaměstnavatel nemůže náklady na očkování zaměstnanců proti chřipce uplatnit do daňových výdajů, a to ani v případě, že právo zaměstnanců plyne z kolektivní smlouvy.
    Na straně zaměstnanců je NEPENĚŽNÍ plnění ve formě poskytování vitaminů a očkování od daně osvobozeno v souladu s § 6 odst. 9 písm. d) ZDP. V tomto případě bych řekla, že nelze uplatnit DPH na vstupu.

    Pokud by se však zaměstnavatel rozhodl a zaměstnancům poskytl PENĚŽNÍ příspěvek peněžní příspěvek na očkování proti chřipce, v rozsahu v jakém právo zaměstnanců na jejich poskytnutí vyplývá z kolektivní smlouvy, mohl by příslušné výdaje uplatnit do výdajů daňových v souladu s § 24 odst. 2 písm. j) bod 5 zákona o daních z příjmů. Na straně zaměstnanců by se však v tomto případě jednalo o zdanitelný příjem a to ve výši poskytnuté částky včetně DPH. V tomto případě bych si DPH na vstupu uplatnila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).