Hlavní navigace

Názor k dotazu Účtování restaurace? od kikadika - Re: účtování restaurace? musím také vést sklad? když...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 11. 2012 11:09

    kikadika (neregistrovaný)

    Re: účtování restaurace?
    musím také vést sklad? když si
    >>>>>tam známá podniká víceméně sama?
    >>>>V DE také sklad nevedu, co nakoupí v podstatě hned
    >>>>provaří a prodá, také pivo a limo. Vede si ale ve
    >>>>výčepu
    >>>>"zrcadlo", a na konci roku stav zásob skutečný pak
    >>>>odečtu vlastně z nákladů. Přesný stav zásob ve výčepu
    >>>>mám
    >>>>v "zrcadle" a v kuchyni v "bonovací knize". A pozor
    >>>>na
    >>>>obrat, jak už dříve uvedeno.kikadika
    >>>
    >>>SOuhlasím - v kuchyni se vše hned spotřebuje. Tam
    >>>sklad nevedu. Ale ve výčepu si podnikatel vede denní
    >>>záznamy - a to mi dokládá jako inventuru na konci
    >>>roku.
    >>>
    >>>Nevím, co je zrcadlo, jen mě zarazilo, že si v DE
    >>>odečítáte stav zásob na konci roku z nákladů??
    >>Asi měla na mysli uvedení stavu zásob do tabulky v
    >>daňovém přiznání ne? Odečet se provádí pouze v
    >>účetnictví, si teda myslím.Pěkný víkend
    >
    >Snad ano. Odečet stavu zásob z nákladů se provádí
    >pouze v účetnictví.
    No jasně, špatně jsem se vyjádřila.Stav píšu do přiznání, to je blbost v DE něco odečítat, co je zaplaceno, je zaplaceno.
    Zrcadlo je vlastně denní záznam: stav, nákup, prodej, stav večer, příp. při předání další službě.kikadika

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).