Re: účtování restaurace?
musím také vést sklad? když si
>>>>>tam známá podniká víceméně sama?
>>>>V DE také sklad nevedu, co nakoupí v podstatě hned
>>>>provaří a prodá, také pivo a limo. Vede si ale ve
>>>>výčepu
>>>>"zrcadlo", a na konci roku stav zásob skutečný pak
>>>>odečtu vlastně z nákladů. Přesný stav zásob ve výčepu
>>>>mám
>>>>v "zrcadle" a v kuchyni v "bonovací knize". A pozor
>>>>na
>>>>obrat, jak už dříve uvedeno.kikadika
>>>
>>>SOuhlasím - v kuchyni se vše hned spotřebuje. Tam
>>>sklad nevedu. Ale ve výčepu si podnikatel vede denní
>>>záznamy - a to mi dokládá jako inventuru na konci
>>>roku.
>>>
>>>Nevím, co je zrcadlo, jen mě zarazilo, že si v DE
>>>odečítáte stav zásob na konci roku z nákladů??
>>Asi měla na mysli uvedení stavu zásob do tabulky v
>>daňovém přiznání ne? Odečet se provádí pouze v
>>účetnictví, si teda myslím.Pěkný víkend
>
>Snad ano. Odečet stavu zásob z nákladů se provádí
>pouze v účetnictví.
No jasně, špatně jsem se vyjádřila.Stav píšu do přiznání, to je blbost v DE něco odečítat, co je zaplaceno, je zaplaceno.
Zrcadlo je vlastně denní záznam: stav, nákup, prodej, stav večer, příp. při předání další službě.kikadika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.