Re: Dědění a exekuce
jak to bude s děděictvím, to vám neporadím. Ale co se týče penzijního připojištění, měla jsem případ, kdy exekutor zrušil svoji exekuci s tím, že zabavil penzijní připojištění (v době, kdy z-nec na toto PP spořil), takže se klidně může stát, že po pár letech trvání PP vám příjde zrušení exekuce se zabavením trvajícího PP.
Co se týče manželova spoření dětem, osobně si myslím, že je lepší jim zřídit třeba stavebko nebo nějaký dětský spořící účet přímo na jejich jméno, kde ty peníze dostanou v 18 letech (nebo ještě později).
Já jsem nikomu nic nevzala!Už vůbec ne druhym!Dluh může vzniknout kdykoliv a z čehokoliv.A naspořené peníze si trhal muž ještě za svobodna,protože myslel dopředu na to že bude mít děti,a že jim nějakou korunu dá.A tak myslí snad každy rodič,pokud se nepletu.
Nevzala jsem druhym lidem vůbec nic,pokud je normálně vydělana vyplata,to že druhym vemu,tak nevím jak jinak přijít k penězům.Ja myslela že když chodím do práce,tak jsou normálně nabyté peníze,nevěděla jsem že podle vás to beru druhym.Svým dětem dávám ze SVÉ ODPRACOVANÉ MZDY! Prosím o vysvětlení,kde beru druhym?děkuji
ty peníze byly dřív než děti,a přímo ja osobně k nim přístup nemám,jen vím že existuji a jsou pro děti.Samozřejmě že bych radši měla svůj dluh už vymazany,ale nerozhoduju o tom(o penězich)jen platim,ale říkam stát se může cokoliv,a nechci aby po mě byli dluhy
Dluhy se platí,to ano.I ja je platím,ale jak jsem psala,tak stat se může cokoliv,a něco po něm zůstane,ať je to zaplacene,nebo ne.Samozřejmě že nic přivolavat nechci.A jinak:neznam člověka,ktery by něco neplatil(ať dluhy,nebo např.hypoteku-taky dluh)
Děti mají (aspoň to muž říká)učty přímo na sebe.Mě šlo o to,že kdyby se zřekli zadluženého dědictví(nevím kolik a jestli se cely dluh uhradí,proto píšu že bude zadlužené)jestli ty peníze dostanou,nebo budou muset do výše peněz na učtě zaplatit mužuv dluh.
A jestli vás dobře chápu,tak ja si budu trhat od pusy,a pokud příjde exekutor,tak mi může po pár letech sebrat mé uspory na stáří?!
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.