Re: Jak se zbavit chyby ????.....prosím
Ale ano - jasně že dívala a vím to - v hlavní knize je 321 se znaménkem mínus a do rozvahy se přenese kladně - to je mi jasné, tedy alespoň doufám.
Ale můj problém je v tom že já měla tu 321 na konci 2011 na hlavní knize právě jako kladný (absolutní blbost mít přeplacené závazky) - no ale stalo se ..............a teď co s tím ???
Re: Jak se zbavit chyby ????.....prosím
No právě - tam už jsem to někde zašmodrchala, asi k tomu došlo tím že byly veliké nesrovnalosti s vyúčtování O2 - bylo tam hodně dobropisu a zápočtů a ono mi to nesedělo a čas chvátal a já to nějak zamotala a právě mi tam vyskočil ten přeplacený závazek i když to bylo přesně naopak ............ no a teď v tom plavu.... to jako myslíte, že bych měla opravovat i rozvahu za rok 2011 ????
Re: OT: Jak se zbavit chyby
No tak fajn - počáteční stavy r 2012 jsem upravila podle konce 2011 a teď tedy co s tím jedná se o 10.532,54 potřebuji proúčtovat xxx/321, když to proúčtuji proti 5xx, tak mi to zase sníží zisk a ten mi opět nesedne s výsledovkou, protože ř. 41 výsledovky by se měl rovnat řádku 019 rozvahy ...... je to tak ???
Re: OT: Jak se zbavit chyby
A ostatní KZ vám souhlasí? Tak jak psala v.e.n.d.y někde na rozvahovém účtu by vám to mělo zase přebývat.
oprava 548nedaňově/321 je až ta poslední možnost a pokud vám ostatní KZ souhlasí, znamenalo by to, že jste v r. 2011 zbytečně navýšily DZ o 5.266,27 Kč. Teď se více preferuje oprava min.let 42./321, ale toto musí být předem schváleno VH. Je to právě z důvodu správného vykázání účetních výkazů v tom daném roce.
At už to opravite tak nebo tak, vždy se vám v R a VZZ musí rovnat HV.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.