Re: OT Životní pojištění od jaké pojišťo
Je mi jasné, že to bude hodně těžké porovnat, vůbec nevím čeho se chytit. Bojím se, že pojišťovací poradce bude nabízet to, co bude výhodné pro něj. Jinak jde o využití příspěvku 30 tis. od zaměstnavatele - takže tato částka by měla být +- roční pojistné. Jde o muže, 40-50 let.
Pokud je vám spíše nad 45 let, už bych životní nesjednávala. Rizika jsou již velmi drahá, vyjímkou je pokud máte malé děti a vysoké závazky - např. hypotéku, pak je životní pojištění na místě.
Pokud ovšem máte problémy zdravotní např. alergie, vyšší krevní tlak,popř. cukrovku pak bych byla opatrná při sjednávání ŽP, protože pojišťovny buď neuzavřou nebo neplní s ohledem na zdravotní stav před uzavřením pojištění.
Děkuji Alen i Kamile za nasměrování, ano, muži je již nad 45 let, takže bude lepší příspěvek využít k penzijnímu... Ale přece jenom nevím, pojištění, co nějakou úrazovku, dost často jezdí, děti nejsou malé, ale určitě ještě tak 10 let studovat budou...
Ano, to jsem myslela mimo zaměstnavatele.
Nicméně, opět jste mě přivedly na myšlenku, nedávno mi právě skončila úrazovka, a jak se dívám, nové pojištění, které by mělo být ve stejném rozsahu jako původní, má v názvu Životní.. a když se dívám na stránky pojišťovny uvádí tam, že toto pojištění splňuje podmínky odečtení...
>>>>>>>>>pro vás bylo lepší.
>>>>>>>>no...já uvažuji takto: ženě do penzijního, muži do
>>>>>>>>životního, protože je hlavní živitel rodiny. Když tak
>>>>>>>>mě
>>>>>>>>vyveďte z omylu. Nebo muži taky raději do penzijního
>>>>>>>>a
>>>>>>>>živ. poj. by si v nějaké menší míře platil sám? Teď
>>>>>>>>jste mě nahlodala...
>>>>>>>Pokud je vám spíše nad 45 let, už bych životní
>>>>>Úrazové pojištění, kromě smrti není daňově
>>>>>odečitatelné.
>>>>Já už jsem to brala na naše navazující dopisování,
>>>>kde
>>>>jsem pochopila, že by si to platili sami. Jinak
>>>>samozřejmě to je pravda.
>>>Ano, to jsem myslela mimo zaměstnavatele.
>>>Nicméně, opět jste mě přivedly na myšlenku, nedávno
>>>mi
>>>právě skončila úrazovka, a jak se dívám, nové
>>>pojištění, které by mělo být ve stejném rozsahu jako
>>>původní,
>>>má v názvu Životní.. a když se dívám na stránky
>>>pojišťovny uvádí tam, že toto pojištění splňuje
>>>podmínky
>>>odečtení...
>>Můžete napsat produkt a pojišťovnu?
>>Ano základní životní ano většinou splňuje podmínky
>>pro
>>odečet, ale úrazově je nutné se připojistit v rámci
>>tohoto ŽP a tyto připojištění nejsou daňově
>>odčitatelné.
>Je to Diamant od ČP
Porovnejte si pečlivě. Je to investiční životní pojištění.
Úrazově je nutné se připojistit, tedy položky daňově neodečitatelné.
Navíc je ČP známá tím, že nezveřejňuje poplatkovou strukturu a tedy neumožňuje spočítat vnitřní nákladovost pojistky. Tj. skutečně nevíte, kolik si nakonec vezme celkem za správní poplatky, správu investic a další.
Jsou na trhu jiné a řekla bych i cenově dostupnější čistá úrazová pojištění.
Dále i ČNB upozorňuje na rizika spojená s uzavřením IŽP
http://www.cnb.cz/cs/dohled_financni_trh/vykon_dohledu/upozorneni_pro_verejnost/upozorneni_uzavirani_smluv_inv_ziv_pojisteni.html
Vaše úvahy jsou naprosto správné. A udělala bych to přesně tak, jak říkáte. Od zaměstnavatele bych si nechala přispívat do penzijka a životko si pokryla sama.
Nějakou pojistkou, kde se nebude nic moc spořit, ale v případě smrti a invalidity a jiných rizik bude o vás postaráno, ale vzhledem k věku (to není nic proti vám) to asi bude dražší.
Já nejsem pojišťovák, ale kdysi jsem to všechno zjišťovala kvůli jedné firmě, která také chtěla přispívat zaměstnancům. Pro pojišťováky je totiž nejvýhodnější investiční životko, protože z toho mají největší provize.
Vy si udělejte vlastní představu, co chcete a pak s tímto oslovte jednotlivé pojišťovny a uvidíte, co vám navrhnou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.