Re: Nákup zboží v Polsku
pokud nenakoupíte v kalendářním roce nad 326 tis. Kč, nemáte žádnou povinnost z hlediska DPH
zloté přepočtete kurzem, který si zvolíte - pevný např. měsíční kurz (např. kurz ČNB k 1. dni kalendářního měsíce) nebo denní kurz ČNB (najdete na stránkách www.cnb. cz
Moc vám děkuji. Prosím vás, když tomu tak rozumíte, nebylo by pak lepší se stát přímo plátcem DPH? Slyšel jsem, že někdo dostává vrácené DPH z Polska a nevím, jak to udělat a jestli je to vůbec výhodné. To bych kupoval s DPH nebo bez DPH? Vím, že toho chci po vás moc... budu moc rád, když si na mě uděláte trochu času a zkusíte mi to vysvětlit. Děkuji!
Castorama je trochu výjimka, fakturují s DPH a plátci po vyplnění formuláře pak DPH vracejí
obecně při pořízení zboží z EU, fakturuje dodavatel českému plátci bez DPH (máte tedy nižší cenu) a vy provedete tzv. samovyměření DPH na výstupu a pokud zboží použijete pro podnikání, máte nárok na odpočet (v přiznání celkem nula)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.